ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
עו"ד בנו גליקמן מומחה בייצוג לקוחות בתחום רשלנות רפואית בהריון ולידה, רשלנות הקשורה באיחור באבחון של סרטן, וברשלנות בניתוחים
רשלנות רפואית היא מצב שנוצר כאשר איש צוות רפואי דוגמת רופא/ה, אחים ואחיות, או רוקחים הפרו את חובת הזהירות כלפי מטופליהם וסטו מנורמות הטיפול המקובלות, ופעולתם הרשלנית גרמה נזק למטופל. לא קיים מבחן מדויק שקובע האם נגרמה רשלנות רפואית, והשופטים בוחנים את פרטי המקרה, המוסד הרפואי, נסיבות האירוע, המחלה והטיפול, כל מקרה לגופו. לכן, במקרה של חשד לרשלנות מומלץ להתיעץ עם עורך דין מתמחה בתחום הספציפי הזה, כך תוכלו להבטיח לעצמכם פיצויים בגובה המקסימלי ולמצות את כל הזכויות שמגיעות לכם.
משרדו של עורך הדין בנו גליקמן הוא משרד ותיק ובולט בארץ שמנהל תיקים רבים בתחום תביעות נזקי גוף שרובם המוחלט מסתיים בהצלחה ובפסיקת פיצויים מירביים ללקוחותיו. המשרד מתמחה בתביעות הקשורות לרשלנות רפואית בהריון ובלידה, רשלנות רפואית בתחומי אבחון מחלת הסרטן, רשלנות בניתוח או בחדר המיון, מחלת הצהבת, קרוהן, מפרצת מוח, גניקולוגיה, מחלות עור, וניתוחים קוסמטיים כמו ניתוח אף או הגדלת חזה.
רשלנות בהריון
אחד מרגעי השיא בחייה של משפחה הוא הלידה. כבר במהלך ההריון האישה נמצאת תחת פיקוח ומעקב עם עשרות בדיקות שמסייעות לוודא כי בריאות העובר תקינה עד להיוולדו של תינוק בריא. למרות זאת, לא תמיד הלידה מסתיימת בחיוך של הקלה ואושר וסיבוכים עלולים להיווצר במהלך ההריון. המרחק בין ניהול הריון ולידה מוצלחים לבין רשלנות בהריון יכול להיות קצר מאוד בשל חוסר תשומת לב לפרטים הקטנים.
עוד לפני ההריון נשים עוברות בדיקות גנטיות ועלולות להחשף לרשלנות רפואית בייעוץ גנטי. כבר בשלב הזה הרופאים יכולים להמליץ על בדיקות, במקרה שהם מפספסים משהו עשויה להיווצר עילת תביעה של רשלנות רפואית. במהלך ההריון עוברת כל אישה סדרה של בדיקות שמפחיתות את הסיכון למומים ביילוד, בין היתר סקירת מערכות מוקדמת, בדיקת חלבון עוברי, בדיקת מי שפיר שיא המדויקת ביותר לאיתור וזיהוי מומים עובריים, סקירת מערכות מאוחרת, ועוד מגוון בדיקות.
אם הרופא מגלה איזושהי בעיה שמדליקה נורות אדומות במהלך ההריון, עליו להפנות את המטופלת לבדיקות נוספות שיתנו תמונה מלאה וברורה על מצב העובר. אם ישנה סקירה הכרחית שהרופא או הרופאה לא הפנו אליה, בדיקה שלא המליצו עליה בין אם היא כלולה או לא כלולה בסל הבריאות, או אפילו ניתוח קיסרי שהיה צריך לעשות אך הוא נעשה באיחור - הדבר עשוי להיות עילה לתביעת רשלנות רפואית בהריון.
ישנם מקרים רבים שיכולים להיקרא רשלנות רפואית בלידה:
על מנת להוכיח מצב של רשלנות בהריון ורשלנות רפואית בלידה, צריך להוכיח כי התקיימו היסודות הבאים: הצוות התרשל בזמן מתן הטיפול הרפואי, למטופל נגרם נזק, וקיים קשר סיבתי בין הרשלנות לבין הנזק. בית המשפט אינו מכיר בכל נזק כרשלנות רפואית, ולכן מומלץ לפנות לעורך דין רשלנות רפואית מתמחה בתחום הספציפי הזה. עם נסיון של שנים ותביעות נזקי גוף רבות, עו"ד בנו גליקמן ידע להעריך האם יש עילה מוצדקת להגשת תביעת רשלנות רפואית, ומהם הסיכויים להצלחת התביעה.
רשלנות הקשורה במחלת הסרטן עלולה להיגרם בשל אי זיהוי מוקדם של רופא המשפחה של סימנים המחייבים בירור רפואי מקיף אצל רופא מתמחה, מצבים שבהם לא ניתנת הפניה לבדיקות הנדרשות, פענוח שגוי של תוצאות הבדיקות, איחור באבחנת מחלת הסרטן או אי אבחנה של גרורות שהתפשטו לאזורים אחרים בגוף. רשלנות רפואית בסרטן כוללת גם רשלנות בהליכים כירורגיים, בטיפולים כימותרפיים או הקרנות, והתרשלויות נוספות.
כמו במקרי רשלנות רפואית בלידה או כל רשלנות רפואית אחרת, גם במקרים הללו חשוב לפנות ללא דיחוי לעו"ד המתמחה בתחום של רשלנות רפואית. לאחר בירור מקיף וקבלת חוות דעת מרופא מומחה אם יש בכך צורך, עורך הדין יסייע לאסוף את המסמכים הרפואיים והאישורים הנדרשים להגשת התביעה. עורך הדין יגבש כתב תביעה שיוכיח קשר נסיבתי בין רשלנות רפואית בטיפול ובאבחון לבין הנזק הגופני שנגרם לכם.
כל מי שעובר ניתוח ולו הפשוט ביותר, אפילו כזה שאורך זמן קצר ובהרדמה מקומית, חותם על טופס שבו מוסברים הסיבוכים שעלולים להיגרם בהליך הכירורגי. לכן לא כל נזק או סיבוך נגרמים כתוצאה מרשלנות רפואית בניתוח. אולם ישנם סיבוכים שבהחלט נגרמים בשל רשלנות רפואית, כמו פגיעה באיברים סמוכים לאזור המנותח, פגיעה בעצבים, השארת חפץ זר אחר בגוף לאחר התפירה, ניקוב איבר שמוביל לזיהום חמור, אי הקפדה על חיטוי מכשירים שמשמשים לניתוח, וכל פגיעה או שימוש בחומר הרדמה שגורם לנזק חמור אחר.
הפגיעה עלולה להתרחש אפילו מסיבות פשוטות לכאורה כמו צוות שעובד שעות ממושכות, או סיבות חמורות כמו אבחון שגוי, מנתחים וצוות רפואי שאינם קשובים למטופלים, וטיפול שגוי. עו"ד מתמחה בתחום יוכיח בבית המשפט כי הצוות הרפואי אחראי לנזקים שנגרמו כדי שהשופטים יקבלו את התביעה ויפסקו פיצויים מקסימליים.
כדי לקבוע אם יש עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית, יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי הרלוונטי. עורך הדין יבצע תשאול עמוק בנוגע להליך הרפואי, ומומחה רפואי יגיש חוות דעת האם הייתה רשלנות רפואית. יש לקחת בחשבון שתביעת רשלנות רפואית היא הליך מורכב וחולף זמן רב מתחילת התהליך ועד לפסיקה ולקבלת פיצוי.
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא חוק ההתיישנות. מטופלים מעל גיל 18 חייבים להגיש תביעת רשלנות רפואית בניתוח או באבחון סרטן תוך שבע שנים ממועד הטיפול שגרם לנזק. קטינים מתחת לגיל 18 יכולים להגיש את התביעה עד גיל 25. גם במקרים של רשלנות בהריון או רשלנות רפואית בלידה חלה התיישנות לאחר שבע שנים, כלומר ניתן להגיש את התביעה עד שהיילוד מגיע לגיל 7. לכן חשוב מאוד לפנות במהירות האפשרית לעורך דין רשלנות רפואית ולהתחיל באיסוף ושמירת המסמכים שיביאו לפסיקה לטובתכם ולפיצויים.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]