דלג לתוכן

מעבר בנק: איך ניתן לעבור בין בנקים בישראל?

לעבור בנק זה כבר מזמן לא תהליך מסובך או מרתיע. היום, הודות לטכנולוגיה ולרגולציות חדשות, ניתן לבצע העברת חשבון בנק בקלות ובמהירות, תוך ניצול כל היתרונות שמציע המעבר. במדריך זה נסביר על האפשרויות השונות למעבר בנק, מה היתרונות של שינוי בנק, למי זה מתאים, ואיך ניתן להתחיל בתהליך.

3 דקות קריאה כותב: מערכת כמהזה,

רוצה לקבל ייעוץ והצעה לפתיחת חשבון בנק?

מגוון סיבות יכולות לגרום לכם לשקול מעבר מבנק לבנק. ייתכן שהעמלות שאתם משלמים בבנק הנוכחי גבוהות מדי , או שבנק אחר מציע לכם תנאים טובים יותר להלוואות או לחסכונות. ייתכן שהשירות בבנק לא לטעמכם, או שאתם פשוט מעוניינים לעבור למערכת בנקאית מתקדמת יותר מבחינה טכנולוגית. בכל מקרה, מעבר בנק מאפשר לכם ליהנות מהתחרות הגוברת בשוק הבנקאות הישראלי, לקבל תנאים טובים יותר ולהתאים את השירותים הפיננסיים לצרכים האישיים שלכם.

לפני קבלת החלטה על המעבר חשוב להשוות בין הבנקים השונים, השירותים והתנאים שהם מציעים בעת פתיחת חשבון בנק, ולהבין איך עובד תהליך מעבר בנק. 

דרכים לעבור בנק בישראל

מעבר בנק בסניף 

לעבור בנק בדרך המסורתית באמצעות פגישה עם נציג, פנים מול פנים עדיין קיימת ותקפה. כך ניתן לשאול את כל השאלות, לוודא את כל התנאים והבהרות על התהליך תוך קבלת יחס אישי ופרטני. לצורך כך יש לקבוע מראש פגישה עם נציג הבנק אליו תרצו לעבור. בפגישה יפתח עבורכם חשבון חדש, הבנק יגיש בקשת ניוד וידאג לתאם את מעבר החשבון מול הבנק הקודם, כולל את כל המסמכים ואת הוראות הקבע.

"מעבר בקליק"- שירות ניוד מקוון למעבר בין בנקים

לאחר פתיחת חשבון עו"ש בבנק החדש שאליו מעוניינים להעביר את הפעילות, ניתן לעבור בנק בקליק באמצעות הגשת בקשת העברה (בבנק אליו מעוניינים להצטרף) באופן מקוון וללא צורך להגיע לבנק פיזית. לאחר שהבקשה הוגשה, הבנק החדש יוצר קשר עם הבנק הנוכחי (הישן) ומשלים מולו את העברת הפעילות מהחשבון הישן לחדש. 

במעבר בקליק לא ניתן להעביר חשבונות של תאגיד (חברה בע"מ, עמותה וכו') שקיימת לגביהם מורכבות/ מניעה משפטית (חשבונות מעוקלים, חשבונות נאמנות, חשבונות המנוהלים ע"י אפוטרופוס ועוד),ולא ניתן להעביר חשבון כאשר בחשבון החדש יש גריעת בעלים. 

איזה פעילויות פיננסיות מועברות אוטומטית ביחד?

בעת מעבר בקליק ובקשת מעבר בנקים מקוונת אלו הן הפעילויות שעוברות יחד:

  •  יתרות זכות וחובה בשקלים (לעניין יתרות חובה, בכפוף להסכמת הבנק החדש).
  •  יתרות זכות וחובה במטבע חוץ (ההעברה תתבצע במט"ח כאשר החשבון בבנק החדש הוא חשבון מט"ח ובתנאי שהבנק החדש מנהל יתרות באותו המטבע).
  • הרשאות לחיוב חשבון עובר ושב.
  • הוראות קבע.
  • שיקים שהופקדו למשמרת עם תאריך פירעון עתידי.
  • שיקים שניתנו מפנקסים שהונפקו על ידי הבנק הישן ואשר יוצגו לאחר מועד המעבר – יוצגו ישירות לחשבון החדש.
  • ניירות ערך (ישראליים וזרים) הניתנים להעברה.
  • הרשאות לחיוב בכרטיס חיוב חוץ בנקאי.
  • הרשאות לחיוב בכרטיס חיוב בנקאי.

אילו פעילויות לא מועברות באופן אוטומטי?

  • הלוואות ואשראי (כולל הלוואות לדיור)
  • תוכניות חיסכון ופיקדונות 
  • ניירות ערך שלא ניתן להעביר אותם
  • כספות ומוצרים פיננסיים שמשועבדים לטובת הבנק להבטחת אשראי.

בנוגע למוצרים שאינם מתניידים אוטומטית, על הלקוח להגיע להסכמות מול הבנק הישן בנוגע להתחשבנות לאחר מועד המעבר.

אין הגבלה על כמות בקשות הניוד, אך צריך להמתין לפחות שלושה חודשים בין הבקשות. 

מאיזה גיל אפשר לעבור בנק?

פתיחת חשבון בנק בישראל מתבצעת לרוב מגיל 14 (באישור הורים), ומהרגע שיש חשבון קיים ניתן לבצע מעבר מבנק לבנק. עם זאת, קטינים ידרשו אישור הורים לביצוע התהליך. מעבר לכך, כל אחד בכל גיל רשאי לשקול מעבר בנק, בהתאם לצרכים ולשירותים שהוא מחפש. 

לאיזה בנק כדאי לעבור? מה חשוב לבדוק כאשר מבצעים השוואה בין בנקים?

תשובה לשאלות אלה משתנה ממקרה למקרה ונוגעת לפן האישי של מי שמחפש לעבור לבנק אחר. עם זאת, הנה כמה פרמטרים שכדאי לקחת בחשבון בעת השוואה מעמיקה בין בנק לבנק:

  • עמלות ותעריפים- השוו בין העמלות הנגבות על פעולות שוטפות, חסכונות והלוואות. האם יש פטורים או הטבות מעמלות מסוימות? 
  • תנאים מוצעים ללקוחות חדשים- מה הבנק מציע לכם? אילו יתרונות לעומת הבנק הנוכחי?, האם ניתן לשפר בבנק את התנאים הפיננסיים כמו: ריביות על הלוואות או חסכונות?  מה הם התנאים למסגרת האשראי (כמו: עמלת חריגה וריבית)? האם יש הטבות לקבוצת הגיל או לסטטוס? (למשל: צעירים, סטודנטים, בעלי עסקים וכדומה) ועוד. 
  • שירות לקוחות- בדקו מה איכות השירות, האם ניתן ליצור קשר בקלות עם הבנק, מה הזמינות במוקדים השונים ובסניפים, האם יש לבנק שירותים מקוונים שמאפשרים לבצע פעולות מבלי להגיע לסניף ועוד.

רוצה לקבל ייעוץ והצעה לפתיחת חשבון בנק?

יש לבחור לפחות חברה אחת
יש להזין שם
יש להזין טלפון בספרות בלבד

לחצו להצטרפות באתר החברה:

פתיחת חשבון בנק

בנק ללא עמלות - האם יש דבר כזה?

איך אפשר לנהל חשבון בנק ללא עמלות, מה צריך לעשות כדי לקבל פטור מעמלות בנק עיקריות, אילו עמלות בנק אנחנו משלמים, כיצד ניתן להקטין את העמלות, והאם...

היתרונות של בנק דיגיטלי: סניף בנק בטלפון הנייד

האם פתיחת חשבון בנק אונליין של בנק דיגיטלי משתלמת יותר עבור הלקוחות? בדקנו מהם היתרונות של בנק דיגיטלי, אילו שירותים ניתן לקבל, מהם המסלולים השונים...

חשבונות בנק בישראל

בין הוראות הקבע, תשלומי החשבונות, הפלוס, המינוס, קווי האשראי, והיום הנכסף שבו המשכורת נכנסת - כמעט כל אחד ואחת מאיתנו חייבים חשבון בנק. איך יודעים...

פתיחת חשבון בנק: מדריך עם כל מה שחשוב לדעת

מאיזה גיל אפשר לפתוח חשבון בנק, מי זכאי לפתוח חשבון בנק, האם לבנק מותר לסרב לפתיחת חשבון, מתי אפשר לפתוח חשבון אונליין, באילו מקרים חייבים להגיע...