כבר שנים רבות שרופאים עובדים עם דיספורט לצרכים שונים, החל מ- 1991 יש שימוש בחומר במגוון טיפולים וביניהם גם בטיפולים אסתטיים ובשנת 2009 החומר אושר לשימוש ע"י ה-FDA למטרות קוסמטיות. הדיספורט נפוץ בקרב הרופאים בקליניקות הרפואה האסתטית והם משתמשים בו לטיפולים שונים, ביניהם: טשטוש קמטים, כפי שנהוג לכנות "טיפולי בוטוקס". התרופות דיספורט ובוטוקס משרתות את אותה מטרה ועושים שימוש בשתיהן בטיפול הזרקות להרפיית שרירי הפנים והחלקת העור ("טיפול בוטוקס"), כאשר כל רופא משתמש באחד משני החומרים לפי שיקוליו.
מה זה דיספורט?
הדיספורט (Dysport) הוא חומר שמיוצר באירופה ומשמש ברפואה האסתטית להפחתת פעולת השרירים באופן זמני וטשטוש הקמטים והוא מוחדר לעור באמצעות הזרקה. כמו בוטוקס דיספורט מתבסס על אותו החומר הפעיל, בוטולינום טוקסין, אך, התרכובת הכימית של דיספורט שונה לגמרי מהתרכובת הכימית של בוטוקס.
בדומה לבוטוקס, גם את החומר דיספורט ניתן להזריק לאזורים שונים בפנים: מצח, בין הגבות, צידי העיניים, קמטים בסנטר ובאף ופעולתם באזורים אלה היא זהה. הדיספורט, כאשר מזורק נקודתית לשריר שגורם לקמט, מחליש את פעילות השריר כדי למנוע תזוזה של האזור והעמקת הקמטים. כתוצאה מכך, גם האזור שמעל פני השטח (הקמטוטים שעל העור עצמו) נהיה חלק ומתוח יותר. מבחינת תופעות הלוואי, גם לבוטוקס וגם לדיספורט יש את אותן תופעות הלוואי שעלולות להופיע לאחר ההזרקה: אדמומיות, חבורה, צריבה באזור ההזרקה, כאבי ראש וכדומה. כל תופעת לוואי אם מחמירה או הופכת לסיבוך (כמו: צניחת עפעפיים) דורשת פניה לרופא.
מחקרים שבדקו את השפעת בוטוקס והשפעת דיספורט כאשר הוזרקו במטרה לטשטש קמטים לאורך זמן, הראו שבמקרים מסוימים לדיספורט השפעה ממושכת יותר מלבוטוקס אך ממוצע ההשפעה של שתי התרופות דומה. את הטיפולים למניעת קמטים עם חומרים כמו דיספורט או בוטוקס וחומרי מילוי לטשטוש קמטים, מומלץ להתחיל בסביבות גיל 40, או כטיפול מנע כבר בשנות ה- 30, אך, תמיד חשוב להתייעץ עם רופא מומחה בנושא שיתאים את אופי הטיפול למטופל.