מה מותר או אסור לעשות לאחר הלבנת שיניים
במשך השעה הראשונה שלאחר טיפול הבהרת שיניים, מומלץ לא לאכול ולא לשתות. בשבועיים הבאים כדאי לא לצרוך מזון ושתייה שיש בהם צבעי מאכל, כלומר כדאי להוציא מהתפריט מוצרים כמו תה וקפה, יין אדום, משקאות קולה למיניהם, סלק, רטבים אדומים, וכל מאכל, רוטב או משקה בעלי צבעים עזים. הסיבה לכך היא ששכבת האמייל של השן, השכבה החיצונית, מלאה בנקבוביות בימים הראשונים שלאחר טיפול הלבנת שיניים. הדבר הזה יכול לגרום לצבע להיכנס לנקבוביות ולגרום לכתמים עמוקים, ובכך לפגוע בתוצאות הטיפול. תמיד מומלץ להימנע מעישון, אבל בשבועיים הראשונים שלאחר ההלבנה ממש כדאי לא לעשן כדי לשמור על התוצאות לאורך זמן. במרפאות מכבידנט הלבנת שיניים ייתנו לכם הוראות מדויקות, וכמובן יענו על כל שאלה שיש לכם בנושא.
האם יש תופעות לוואי שצריך לחשוש מהן?
לא היינו אומרים לחשוש ובוודאי שאין מה לפחד מהליך הבהרת שיניים, אחרי הכל מדובר בהליך בטוח כשהוא מבוצע כהלכה על ידי אנשי מקצוע מיומנים, כמו למשל במרפאות מכבידנט. אבל כמו בכל הליך רפואי, גם הבהרת שיניים עלולה לגרום לתופעות לוואי שכדאי להכיר:
רגישות בשיניים: חלק מהמטופלים חווים רגישות מוגברת של שיניים במהלך או לאחר תהליך ההלבנה. ברגישות הזו תבחינו בעיקר בזמן שתלגמו שתייה חמה או קרה, בזמן הלעיסה, או בעת מגע עם השיניים. רופאי מכבידנט הלבנת שיניים ימליצו לכם על משחת שיניים מיוחדת שמיועדת לשימוש לאחר הלבנת שיניים.
גירוי חניכיים: אם חומר ההלבנה בא במגע עם החניכיים, ייתכן שתחושו בצריבה ואדמומיות. הגירוי הזה יכול להתרחש גם בשפתיים או בלשון. במקרים אלו ניתן להניח פד גזה רטוב למשך דקות ספורות, וברוב המקרים הצריבה תחלוף לאחר עד 24 שעות.
כתמים על השיניים: אל תיבהלו אם תראו כתמים לאחר הלבנת שיניים, הם ייעלמו תוך 48 שעות מהטיפול בהתאם לשמירה על ההנחיות.
תופעות הלוואי הללו הן זמניות וצריכות להיעלם תוך ימים בודדים לאחר הטיפול. עם זאת, אם התסמינים נמשכים מעבר לשבועיים, או שמדובר בתחושה בלתי נסבלת, חשוב ליצור קשר עם רופאי מכבידנט הלבנת שיניים לקבלת טיפול הולם ופתרון לבעיה שלכם.
מכבידנט ציפוי חרסינה למינציה
אפשרות נוספת להלבנת שיניים במכבידנט היא למינציה. מכבידנט מאפשרת ציפוי חרסינה או אקריל, אלו הם ציפויים דקיקים שמוצמדים לקדמת השן. השימוש בלמינציה נעשה לטיפול בשיניים שבורות, שיניים בעלי גודל לא אחיד, רווחים בין שיניים, ושיניים כהות שלא ניתנות להבהרה בשיטה שעליה פירטנו עד כה.
במכבידנט ציפוי חרסינה נעשה על ידי הרופא, שמסיר חלק מזגוגית השן. קודם לכן הרופא יכין תבנית של השיניים וישלח אותה למעבדת שיניים, שם יכינו ציפוי עבור כל שן בהתאמה אישית. כשהציפוי מוכן, תוזמנו למרפאת מכבידנט, והרופא יניח חומר כימי עדין על השן כדי לסייע לציפוי להידבק כראוי. בשלב הבא הרופא יצפה כל שן בציפוי שמתאים לה על ידי דבק משרף מורכב.
הלבנת שיניים בשיטה המסורתית מבהירה את השיניים, אך לא כל שן מתאימה לתהליך. כך למשל, אנשים עם שיניים כהות מאוד מלידה יתקשו לקבל תוצאה משביעת רצון. גם תרופות מסוימות שניטלו בילדות, כמו למשל טטרציקלין, עלולות להקשות על הבהרת שיניים מספקת. במקרים האלה, למינייט יהיה טוב יותר, והוא גם עמיד יותר לשינויי צבע או כתמים. במרפאות מכבידנט ציפוי חרסינה חזק מציפוי אקרילי, אך חשוב להתייעץ עם הרופא על הציפוי שמתאים לכם. לציפוי שיניים בלמינציה נדרשים בין שניים לשלושה טיפולים, לעיתים יידרש זמן נוסף. בניגוד להבהרת שיניים, תהליך ציפוי שיניים בחרסינה אינו הפיך, משום שהרופא מסיר חלק מזגוגית השן לצורך ההדבקה.
אמנם ציפוי לא מוכתם בקלות, אך עדיין כדאי להימנע מטבק, תה, קפה, מיצים כהים, פירות יער כמו אוכמניות ודובדבנים, וכמובן יין אדום. יש לאכול בזהירות מזון קשה או לעיס, משום שזה עלול לגרום לנזק לציפוי.