לאשפוז ביתי יתרונות רבים, החל מאי-בזבוז שעות ארוכות במיון ועד הישארות בסביבת המגורים הנוחה. איך זה עובד, אילו שירותי אשפוז בית מציעה צבר רפואה, ולמי...
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
יותר ויותר אנשים מגלים את יתרונות האשפוז הביתי במקום לבזבז שעות ארוכות בחדר המיון וימים רבים במחלקה. למי מגיע אשפוז ביתי, איך עובד התהליך, כמה זה עולה, והאם קופות החולים משתתפות בעלויות? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על אשפוז בית
אשפוז בבית החולים הוא חוויה מפוקפקת. החוויה הזו כרוכה בניתוק מהסביבה הטבעית, בכל עת יש תנועה והתרחשות, הצוות הרפואי מתרוצץ בין החולים, וקרובי משפחה וחברים של מטופלים אחרים במחלקה מייצרים רעש. לרוב יהיה שותף אחד לפחות בחדר, וזה לא תמיד נעים לחלוק את המצב הרפואי עם אנשים זרים לחלוטין. מכל זה אפשר להימנע אם בוחרים באפשרות הידידותית של אשפוז בית.
אשפוז ביתי מתאים למטופלים ומטופלות שסובלים ממחלות זיהומיות שדורשות טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי, במקרים שקשורים לזיהומי עור, לסובלים מדלקות בשלפוחית השתן, במצבים של התייבשות, במצבים של שינויים במדדים המטבוליים, דלקות ריאה, איזון כאב, ומצבים נוספים שבהם לא נשקפת סכנת הידרדרות במצב המטופלים בזמן האשפוז הביתי.
מצבים נוספים שבהם ניתן לבחור באשפוז ביתי: אחרי הליכים רפואיים וניתוחיים שונים, החמרה במחלות כרוניות, או חולים במחלות כרוניות כמו אי ספיקת לב, ריאות, כבד, או כליות, אירוע מוחי, מצבים מורכבים של סוכרת, וכן דמנציה ואלצהיימר. בחלק מהמקרים של מחלות כרוניות, ניתן לבצע מעקב ופיקוח על המצב הרפואי בבית החולה, ובכך למנוע אשפוזים חוזרים בבית החולים.
ראשית, יש לקבל הפנייה לאשפוז בית מרופא או רופאת המשפחה, ממוקד רפואה דחופה בקהילה של קופת החולים שלכם, מחדר המיון שאליו פניתם, או מהמחלקה בבית החולים שבה אתם מאושפזים.
הפניה מרופאי המשפחה או מוקדי קופות החולים: במצבים מסוימים ניתן להימנע מהגעה למיון ולהתחיל מיד באשפוז ביתי. נדגיש כי במצבי חירום שבהם נשקפת סכנה, יש להגיע לחדר המיון לצורך אבחנה וטיפול ראשוני.
הפניה מחדר המיון: מטופלים שמצבם הקליני יציב דיו על מנת להעבירם לאשפוז ביתי, כמו במקרים שכבר ציינו, יכולים לקבל הפניה לאשפוז ביתי.
הפניה מהמחלקה בבית החולים: מטופלים שאושפזו במחלקות הפנימיות או במחלקות אחרות בשל מצב רפואי לא יציב או סכנת חיים, אך במהלך האשפוז יצאו מכלל סכנה ומצבם התייצב, יכולים להמשיך עם אשפוז ביתי עם השגחה ופיקוח על מצבם הרפואי.
בכל אחד מהמקרים הללו ייערך בירור ראשוני שבו תתקבל החלטה האם יש צורך באשפוז, והאם ניתן לבחור באפשרות של אשפוז בית או אשפוז בבית החולים. במקרים שבהם אשפוז בית נמצא כפתרון הטוב ביותר, ייערך תיאום לוגיסטי עם החברה שמבצעת אשפוזים ביתיים, המטופל או המטופלת יוסעו לביתם ככל שיש בכך צורך, ותיקבע תוכנית האשפוז עד השחרור.
לרשות הצוות הרפואי עומד מגוון רחב של משאבים באופן שמאפשר מתן טיפולים רבים, ובהם:
המטרה של אשפוז בית היא לתת לכם ראש שקט בכל הצדדים לפן הרפואי של האשפוז. הצוות הרפואי והסיעודי (אחים ואחיות) דואג למעקב וניטור אחר מצב המטופלים. לעומת זאת, הטיפול היומי וסיוע בתזונה והאכלה, מקלחת, הלבשה והיגיינה אישית, רכישת ומתן תרופות – אלה יהיו באחריות בני המשפחה המטפלים, או באחריות מטפל או מטפלת מקצועיים אם החלטתם לשכור שירות כזה.
האשפוז בבית החולים עלול לחשוף את המטופלים לזיהומים רבים ולחיידקים עמידים הנפוצים בבתי החולים, אלה כמובן לא קיימים באשפוז בית. הצוות הסיעודי בבית החולים מטפל בחולים רבים ורץ ממטופל למטופלת, מבלי שביכולתם לתת 100% תשומת לב והשגחה צמודה כפי שבני משפחה יכולים לתת בבית המטופל. אשפוז בית מאפשר מתן תזונה בריאה יותר ומונע הפרעות שינה שנגרמים מהרעש וההמולה בבית החולים.
בנוסף להמולה, בית החולים הוא אינו הסביבה הרגילה של החולה, וזה עלול לגרום לתחושת בלבול, עצב, בדידות, ואפילו דיכאון. אשפוז בסביבה המוכרת של המשפחה והבית עשויה להשפיע לטובה על ההתאוששות ולהביא להחלמה מהירה יותר, בעיקר בקרב חולים מבוגרים. בנוסף, הקשר עם רופא המשפחה ורפואת הקהילה שמכירה את ההיסטוריה הרפואית של המטופל היטב - נשמר.
ויש גם את הפרטים הקטנים יותר, לכאורה פחות חשובים, אך כדאי להתייחס גם אליהם, כמו חיסכון בהוצאות שונות כמו דלק וחניה יקרה בבתי החולים, פקקי תנועה בדרך אל ומהביקורים, ופחות אובדן ימי עבודה של בני המשפחה, במיוחד אם ניתן לעבוד מהבית.
למרות כל היתרונות שמנינו, ובוודאי קיימים יתרונות נוספים, אשפוז בית לא מתאים לכל אחד ואחת ולא בכל המקרים. בראש ובראשונה, במקרים שבהם נשקפת סכנה לחיי המטופלים ויש לייצב את מצבם, או כשיש צורך בציוד רפואי שזמין רק בבית החולים, אשפוז במחלקה הוא הכרחי. בנוסף, אם יש צורך לערוך תחילה בירור רפואי מקיף לצורך אבחנה ראשונה, יש להיבדק תחילה בחדר המיון או במוקדי רפואה דחופה.
שירות אשפוז בית ניתן למבוטחי קופות החולים בהתאם להתקשרויות והסכמים עם חברות וספקי שירותים רפואיים שונים. השירותים זמינים גם באופן פרטי בתשלום. תשלום עבור אשפוז בית נקבע על פי התוכנית הטיפולית שניתן בהתאם להערכה של רופא מומחה. המחיר משתנה בין המטופלים והעלות הסופית נקבעת בהתאם לצרכי המטופל, מספר אנשי הצוות המטפל שלקחו חלק בטיפול, תוכנית הביקורים, הבדיקות שנערכו, ועוד.
כל הקופות מציעות סבסוד של אשפוז בית. לפרטים נוספים לגבי החברות המציעות אשפוז בית בהשתתפות קופות החולים השאירו פרטים בטופס כאן ונציג יחזור אליכם בהקדם.
אשפוז ביתי במקרים של מחלות זיהומיות, זיהומי עור, דלקות בשלפוחית השתן, התייבשות, שינויים במדדים המטבוליים, דלקות ריאה, איזון כאב, לאחר הליכים רפואיים וניתוחיים שונים, מחלות כרוניות והחמרה במחלות כרוניות, ובמצבים נוספים שבהם לא נשקפת סכנת הידרדרות במצב המטופלים בזמן האשפוז הביתי.
ביקורי בית, ביקורי חירום, מוקד חירום טלפוני, בדיקות ביתיות שכוללות מדידת לחץ דם, דופק, וסטורציה, בדיקות דם, עירוי נוזלים, מתן אנטיביוטיקה דרך צנתר, טיפול בקטטר, זריקות, החלפת תחבושות, טיפול בפצעים, הוצאת תפרים, שטיפת צנתרים, וטיפולים מורכבים נוספים.
אין חשיפה לזיהומים ולחיידקים עמידים הנפוצים בבתי החולים, ישנה השגחה צמודה של בני משפחה, אשפוז בית מאפשר מתן תזונה בריאה יותר ומונע הפרעות שינה שנגרמים מהרעש וההמולה בבית החולים. החולה מטופל בסביבתו הטבעית, הקשר עם רופא המשפחה ורפואת הקהילה נשמר, אין בזבוז זמן וכסף של בני המשפחה על נסיעה לבית החולים, תשלום על חניה, אובדן ימי עבודה, ועוד.
שירות אשפוז בית ניתן למבוטחי קופות החולים בהתאם להתקשרויות והסכמים עם חברות וספקי שירותים רפואיים שונים, וכן יחידות לטיפולי בית שקיימות בקופה. השירותים זמינים גם באופן פרטי בתשלום שמשתנה בהתאם לאופי הטיפול וצרכי המטופל.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]