חברת הכפתור מציעה לחצן מצוקה לרכב מחובר למוקד אנושי ומאפשר מענה תוך 30 שניות. מה עלות מערכת הכפתור? באיזה מצבים היא יכולה להועיל? מה יתרונות השירות?...
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
בלי להקליד מספר טלפון, בלי לעבור במערכת ניתוב שיחות שמבזבזת זמן יקר, לחצן מצוקה בבית או צמיד מצוקה על היד מאפשר לקרוא לעזרה במקרה של נפילה או מצב חירום בריאותי. למי מיועד לחצן מצוקה, איך זה עובד, אילו חברות מציעות כפתור מצוקה, וכמה זה עולה?
לחצן מצוקה הוא אביזר אלקטרוני שמחובר למערכת שמשדרת קריאה למוקד החירום. במצב מצוקה אין זמן להקיש מספר טלפון, לחפש אותו באנשי הקשר, בוודאי שלא לזכור מספר בעל פה. כמובן שאין זמן להמתין להקראת תפריט ניתוב השיחות עד שמגיעים לשלוחה הנכונה. כפתור מצוקה מאותת למוקד על מצב החירום ונציגי המוקד יוצרים קשר מיידי עם המנוי. במקביל לכך, תוזנק גם ניידת לבירור המצב הרפואי במה שיכול להציל חיים במצבים שבהם כל שנייה חשובה וכל עיכוב מבדיל בין חיים לפגיעה קשה ואף למוות.
לחצן מצוקה מתאים כמעט לכל אחד ובכל בית. לחצני מצוקה הם אמנם חכמים ומתקדמים, אך הפעלתם ותפעולם פשוט בכל גיל, גם עבור ילדים. כפתור מצוקה מתאים לשימוש עבור כל אדם או משפחה שמעוניינים לחיות בביטחון ובראש שקט במגוון מצבים:
קשישים הם קהל היעד העיקרי ללחצני מצוקה. באמצעות קריאה המתקבל מלחצן אשר ממוקם בבית הקשיש או מצמיד מצוקה על ידו של הקשיש, המוקד יכול להזמין את כוחות ההצלה במהירות מבלי לבזבז דקות יקרות. אחד המצבים הנפוצים ביותר לקריאה לעזרה הוא נפילה במקלחת, אך הלחצן יכול לסייע בכל מצב אחר של פגיעה או פציעה, נפילה מהמיטה, ועוד. לחצן מצוקה לקשישים מעניק שקט נפשי גם עבור הקשיש או הקשישה עצמם, וגם עבור בני המשפחה. גם קשישים שמנהלים שגרה עצמאית חשופים יותר לפגיעות ולנפילות ולחצן המצוקה משמש אמצעי יעיל במיוחד לסיוע מיידי.
בשנים האחרונות חלה עלייה במספר הקשישים שנפגעים בביתם מבלי שאיש מבחין בכך. בחלק מהמקרים הנפילה מסתיימת במוות. גם קשישים שיש להם ילדים ומשפחה גדולה מוצאים את עצמם לבד, במיוחד אם בני המשפחה גרים בעיר אחרת. אפילו בני משפחה שמתעניינים מספר פעמים ביום בשלומו של הקשיש יכולים לפספס את רגע התאונה. לחצן מצוקה מונע פספוס שכזה, שכן באופן מיידי המוקד יוצר קשר ומזעיק את כוחות ההצלה והרפואה.
לחצן מצוקה לקשישים אפקטיבי במיוחד במקרים שבהם המנוי נפל ולא מסוגל לקום ואף לדבר. לחיצה על שעון מצוקה או לחצן מצוקה נייד תעביר את הפרטים למוקד, שיזמין במהירות ניידת. ניתן להתקין בבתי קשישים גם משדרי קיר עם חוט משיכה, אמצעי יעיל מאוד בחדרי שירותים ואמבטיה.
קיים מגוון גדול של לחצני מצוקה, ואם החלטתם לרכוש כפתור מצוקה כדאי לשוחח עם גורם מקצועי כדי להתאים את הדגם וסוג הלחצן לצרכים האישיים שלכם. ישנם דגמי לחצן מצוקה נייד שמגיעים בצורת שעון מצוקה או צמיד מצוקה ליד (ראו תמונה מטה), קיימים גם תליוני מצוקה שעונדים סביב הצוואר, וישנם לחצני מצוקה שמותקנים במקומות קבועים בבית. לחצן מצוקה כולל גם מיקרופון שמאפשר לשוחח עם המוקד ולקבל חוות דעת והמלצות לטיפול מהרופא. ישנם גם דגמים שבמקרים של חוסר מענה מצד המנוי, ניידת תישלח מיד לבית הלקוח.
בשוק קיימים גם לחצני מצוקה לאוכלוסיות מיוחדות, כמו חירשים או כבדי ראייה, בעלי מוגבלויות, וכן שעון מצוקה ואיתור שצבר פופולריות בקרב חולי דמנציה ואלצהיימר. המכשיר יכול לאתר בתוך מבנה באמצעות WiFi ובאמצעות GPS בשטח פתוח. בני המשפחה יכולים להגדיר אזורים שבהם המטופל יכול להסתובב בהם ולקבל התראה ברגע שהוא יוצא ממנו, ובכך למנוע מצבים של הליכה לאיבוד.
רוב לחצני המצוקה מחוברים למוקד רפואי עם מנוי בתשלום. לחיצה על כפתור מצוקה מזעיקה עזרה באמצעות קו הטלפון. אם בעבר היה צריך להיות בסביבה שבו מותקן כפתור פיזי, היום קיים לחצן מצוקה נייד שנישא על היד או על הצוואר (ונקרא צמיד מצוקה) בתקשורת אלחוטית וחיוג למוקד. קיימים גם לחצנים בהתקשרות סלולרית שמיועדים למקרי חירום בבית אך גם מחוצה לו, כמו נפילה ברחוב או בחנות, למשל. המכשיר שולח הודעת מצוקה למוקד שיוצר קשר בשיחה סלולרית. ניתן גם לרכוש לחצן מצוקה שייצור קשר עם בני המשפחה ולא עם המוקד.
מספר חברות מציעות שירות הכולל לחצן מצוקה ליצירת קשר מהיר עם המוקד שלהן. בין החברות הללו כלולות נטלי, שחל, מוקד אמון, מוקד אנוש, יד להחלמה שירותי רפואה, ואחרות. חלק מהחברות מזעיקות ניידת שלהן באזורי השירות, ואחרות מזעיקות ניידת מד"א. ככל שיהיה בכך צורך, המוקד יזעיק גם את שירותי הכבאות ואת המשטרה.
התהליך דומה במרבית החברות: לחיצה על כפתור מצוקה תתחבר מיידית למוקד של החברה שבה בחרתם. החברות הללו פועלות 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע, 365 ימים בשנה. לאחר שהלחצן יוצר קשר עם המוקד, פרטי המנוי מוצגים בפני הנציג או הרופא שעונים במוקד ומאפשרים זיהוי מהיר והעלאת הפרטים על מנת שלא לבזבז זמן. החיבור למוקד הרפואי מעניק תחושת ביטחון עבור מקרים כמו נפילה, אירוע מוחי, או אירוע לבבי שבהם לא ניתן לקום ולהזעיק עזרה. מוקדי החברות נמצאים במרחק לחיצת אחת.
חברות רבות מציעות לחצני מצוקה וטווח המחירים רחב, החל ממאות בודדות של שקלים ללחצן ועד יותר מ-1,000 שקלים למערכת שכוללת כפתור מצוקה, שעון מצוקה, תאורה, קריאה למטפל מהחדר השני אם יש כזה, ועוד. כשמשווים מחיר של לחצני מצוקה חשוב לבדוק מהו סוג המכשיר ומהן העלויות הנלוות לכך, כמו דמי המנוי שמשתנים בין חברה לחברה. עלויות נוספות כוללות את התקנת המערכת, התקנת לחצנים נוספים ברחבי הבית, התקנת לחצנים בחדר האמבטיה, ועלויות אחרות.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]