ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]
מיני בר מים או כד עם פילטר? מים קרים וחמים או אולי גם מים מוגזים? ואילו פתרונות יש לצרכנים שומרי שבת? בשוק מתקני המים יש אפשרויות רבות בעלויות משתנות, בעיצובים רבים, ועם מגוון פיצ׳רים. הכנו עבורכם מדריך בנושא כדי שתוכלו להחליט איזה מכשיר הכי משתלם עבור הצרכים שלכם
לא משנה אם אתם צריכים מים קרים או חמים, שוק ברי המים בישראל רותח. תמי 4, מי עדן, נעם 1, מי יולי, אפיקים, איי קיו בר, ואי בר, כולן חברות שמציעות שורת פתרונות שיעזרו לכם לשתות מים בצורה הבריאה ביותר שלהם. אם פעם היה מדובר רק בכד או בר מים שמוזג מים בטמפרטורת החדר, היום האפשרויות רבות ומגוונות - מים חמים, מים מצוננים, מים פושרים, מים רותחים, ובחלק מהמכשירים אפשר גם מים מוגזים ואפילו בדרגות שונות - מוגז בינוני ומוגז קל. העלויות משתנות בהתאם לצרכים שלכם, ככל שבמיני בר יש יותר אפשרויות, כך המחיר יעלה. בר מים משתלם הוא לאו דווקא הזול ביותר, אלא זה שעונה על הצרכים שלכם. ואחרי ההקדמה הזו, בואו נתחיל לבחון את הקריטריונים שיעזרו לכם להחליט.
ישנם לא מעט סוגים שונים של מתקני מים, החל מכדים ועד מתקני סינון מעל או מתחת לכיור, הנה הפופולריים שבהם:
● קנקן עם פילטר: קנקן פשוט עם מסנן שיש למלא בכל פעם מחדש ולהמתין שהמים יסוננו, מתאים לשימוש ביתי. הוא פחות יעיל ונוח לשימוש, אך מהווה פתרון מתאים לצרכנים שמחפשים מוצר זמין מיידית וזול, אם כי יש לחשב בעלויות את הפילטרים שצריך להחליף לעיתים תכופות.
● מיני בר מים: קיים מגוון גדול של מתקני מיני בר למים מסוננים חמים וקרים, עם ברז נפרד לכל אחת מהאפשרויות. המיני בר מתאים גם לשימוש ביתי וגם לבתי עסק ומקומות עבודה, הוא דורש תחזוקה שוטפת והחלפת מסננים ונורת UV בהתאם להוראות היצרן. ישנם מתקני מיני בר שכוללים גם ברז למים מוגזים.
● בר מים: מה שאתם מכירים כמתקן עם כד מים מינרליים. מגיע במגוון גדלים ועיצובים. יש כדים גדולים וכדים קטנים, החברה שממנה שכרתם את השירות מספקת את כדי המים ואתם מחליפים בין הכד הריק לכד החדש.
● מתקן טיהור מתחת לכיור: מתקן לסינון מי הברז וטיהורם שמתקינים מתחת לכיור באמצעות קידוח והתקנת ברז מים ייעודי לצורך הפרדה בין המים לשתייה והמים לשטיפת הכלים.
● מתקן מים רצפתי: רובנו מכירים את המתקן מבתי עסק וחדרי המתנה, אך הוא מתאים לכל משרד וגם לשימוש ביתי. אם בבית יש ילדים קטנים, כדאי לוודא שקיים מנגנון בטיחות לילדים.
כפי שאתם רואים, היצע המכשירים גדול, ישנם כאלה שמתבססים על העברת מים מינרליים אליכם הביתה ואחרים משתמשים במי הברז הרגילים לאחר טיהור וסינון לבריאות מרבית. יחד עם העלייה במספר אפשרויות שיפור המים בישראל, הולכת ועולה גם הדרישה למכשירים הללו בבתים ובמשרדים.
מי הברז בישראל ראויים לשתייה, אך זה לא אומר שהם באיכות המרבית שמגיעה לנו. בנוסף, איכות המים אינה אחידה לא רק בין אזורים שונים בארץ וערים אחרות, אלא גם בין רחוב לרחוב ואפילו בין הבניינים באותו הרחוב. ההבדלים באיכות המים נובעים גם מהצנרת בבית, עד כמה היא ישנה או חדשה, ודברים שאיננו רואים כלל מבעד לקירות הבית.
במי הברז יש חומרים שלא באמת היינו רוצים להכניס לגוף, כמו מתכות כבדות ומזהמים. בר מים, בין אם מסוננים ובין אם מים מינרלים, נותן לנו את האפשרות למים צלולים ונקיים זמינים בלחיצת כפתור ובאיכות הגבוהה ביותר.
תמי 4: דגם תמי 4 הושק בשנת 1987 והפך לשם נרדף עבור מים מטוהרים. מאז הרבה מים זרמו במסננים וכיום המכשירים של החברה שייכים לשטראוס מים שממשיכה לפתח יכולות חדשות למים בריאים וטעימים. החברה מציעה מגוון ברי מים בגדלים שונים בהתאם לגודל המטבח, עם אפשרות קירור מים עד 4 מעלות, מים חמים שיכולים להגיע ל-99 מעלות, מים מוגזים, ובחלק מהמכשירים ניתן לשלוט בתכונות באמצעות הטלפון הנייד.
מי עדן בר מים: החברה הוותיקה משווקת מים מינרליים לציבור משנת 1983, כשב-1988 החלה להפיץ לראשונה את כדי המים של החברה לבתים ולעסקים. מאז החברה מציעה יותר מבר מים קלאסי ויש לה מיני בר, בר רזה, בר קטן שיכול לעמוד על השיש במטבח, בר רצפתי, כדים גדולים, כדים קטנים, ואפשרויות שונות של מים חמים וקרים.
PAUZA WATER: פאוזה ווטר מקבוצת מי עדן המציע שלושה ברי מים מיני בעלי עיצוב מתקדם ונוח, מנגנוני חיסכון בחשמל ופילטר ייעודי שניתן להחליף רק פעם בשנה.
נועם 1: מכשיר מים של נעם 1 נותן פתרון הלכתי לשומרי שבת. ניתן להעביר את מכשיר החברה למצב שבת בלחיצת כפתור, ועד לצאת השבת המכשיר נאטם לכניסת מים חדשים. באופן הזה צרכניות וצרכנים שומרי שבת יכולים ליהנות מקפה ותה גם בשבת ללא חשש מחילולה.
מי יולי: החברה מציע שורה ארוכה של ברי מים במגוון צבעים, גדלים, ואפשרויות. ניתן לרכוש בר מים קומפקטי, בר גדול, עם מסך מגע, מזיגה אוטומטית, ויש גם דגמי בר מים שומר שבת עם אישור הלכתי.
אפיקים: ניתן לבחור בין מספר מכשירים בעיצובים שונים ובעלויות חודשיות שונות באופן שיתאים כמעט לכל אחד ואחת. המכשירים בעיצובים אלגנטיים, קלים להפעלה, וחלקם עומדים בהגדרות ההלכתיות של בר מים לשבת.
איי קיו בר: חברת AQ בר פועלת בשוק משנת 2011 והיא עוסקת בתכנון, פיתוח, יבוא ושיווק מערכות מים קרים, חמים, פושרים, ומים מוגזים. החברה מתקינה סננים תת כיוריים עם ברזים חכמים שכוללים גם מי סודה, וכן ברי מים שעומדים על הכיור עם תכונות שונות לבית, למשרד, וכן בר מים לשבת.
אי בר: חברת Ebar מציעה מגוון ברי מים במגוון צבעים וחבילות משתלמות. ניתן לבחור חבילות מותאמות אישית לגודל המשפחה ומספר הדיירים בבית, וכן ברים לעסקים, משרדים, מסעדות, ועוד.
כשאתם בוחרים בר מים, יש שש שאלות עיקריות שאתם צריכים לשאול את עצמכם לפני הרכישה:
1. כמה אנשים עומדים להשתמש במתקן המים? האם רק ההורים? האם גם הילדים? האם מישהו מבני הבית שותה רק משקאות בטעמים ולא ישתמש במתקן המים? אם אתם בדירת שותפים - האם המים לכל השותפים או רק לחלקם?
2. האם המים לשימוש ביתי, או לעסק/משרד? מתקן שמיועד למשרד צריך להיות מותאם לכמות האנשים שצפויה להשתמש בו. האם רק עובדי המשרד יכולים להשתמש במתקן או שהוא נגיש גם ללקוחות?
3. אילו פונקציות נדרשות מהמכשיר? אם אתם שותים יותר מים מוגזים כדאי לשקול בר מים עם סודה. אם אינכם שותים סודה כלל לא כדאי להשקיע יותר כסף במתקן שכולל את האפשרות הזו.
4. איזה גודל מתקן אתם צריכים? אם החלל שבו המתקן יוצב קטן, אתם צריכים משהו קומפקטי כמו מיני בר ואם מדובר בחלל גדול יותר - גודל המתקן או בר המים פחות חשוב.
5. האם אתם שומרי שבת או לא? אם לא, כל האפשרויות פתוחות עבורכם. אם כן, עדיין כל האפשרויות פתוחות עבורכם, אך רק בר מים לשבת יאפשר לכם ליהנות ממים חמים גם במהלך השבת או החג.
6. מהו העיצוב של המכשיר? ברי ומתקני מים מגיעים בצבעים שונים ויש להתאימם לשטח או לחלל שבו הם יוצבו. אם המטבח שלכם לבן, אין כמעט בעיה. אך אם הוא בצבעים ייחודיים, לא כל צבע ועיצוב של בר מים יתאים.
מים מינרלים או מים מסוננים: לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. מים מינרלים מגיעים ממעיינות עם מים צלולים ואיכותיים, מים מטוהרים ומסוננים משפרים את איכות מי הברז שנחשבים ברמה טובה בישראל. הבחירה כאן תלויה בהעדפה האישית שלכם, האם אתם צריכים פונקציות נוספות שקיימות רק במים מסוננים ולא בכדי מים מינרלים, ועוד.
איכות המים: בר מים איכותי יספק לכם מים טעימים. אם אתם מכירים בר מים מסוננים או מינרלים מחברים או בני משפחה, נסו להיזכר בטעם ואם הייתם מרוצים.
עלויות: החברות השונות מציעות מסלול תשלומים חודשי שונה. האם המחיר הזול ביותר מספק אתכם, או שאתם צריכים גם סודה או בר מים שומר שבת שמייקר את המחיר, אך עונה על צרכים שלכם? האם המחיר החודשי כולל גם החלפת סננים, או שעליכם להוסיף על כך תשלום פעמיים בשנה?
אחריות: בר מים עם תקופת אחריות ארוכה ייתן לכם ראש שקט לכל מקרה של תקלה שיתעורר צורך להזעיק טכנאי שירות.
אמינות ושירות איכותי: חברה אמינה עם מוקד טלפוני שפעיל לאורך היום עם טכנאים בכל רחבי הארץ תוכל לספק לכם שירות מהיר ויעיל ככל שיתעורר בכך צורך.
מים מינרלים הם מים שנשאבים ממעניינות והם כוללים את המינרלים שבמי המעין. אלו הם מים צלולים ונקיים שמגיעים לצרכניות ולצרכנים בכדים בגדלים שונים. מים מסוננים הם מי הברז שמגיעים אליכם הביתה, שעוברים טיהור וסינון על ידי מסנן תת-כיורי וברז נפרד שמותקן לשם כך, או על ידי בר מים שעומד על השיש.
מי עדן משווקת מים מינרלים בכדים במגוון עיצובים וגדלים. תמי 4, מי יולי, אפיקים, ואי בר משווקות בר מים בגדלים שונים עם פונקציות שונות כמו מי סודה, מים חמים, רותחים, קרים, ופושרים. לחלק מהחברות יש גם בר מים לשבת, כמו למשל נעם 1 שהוא בר מים שומר שבת עם אישורים הלכתיים. איי קיו בר מתקינה מסננים תת כיוריים עם ברזים חכמים שכוללים גם מי סודה, לצד מיני בר מים שעומד על השיש.
הכול תלוי בצרכים שלכם וכדי לדעת איזה בר מים מומלץ עבורכם, אתם צריכים לשאול את עצמכם שאלות כמו כמה אנשים עומדים להשתמש במתקן המים, האם מתקן המים לשימוש ביתי או משרדי, האם רק לעובדים או גם ללקוחות, האם יש צורך גם במזיגת מים מוגזים או לא, מה גודל החלל שבו יוצב המתקן, והאם העיצוב מתאים לחלל או למשטח שעליו הוא יוצב.
טווח המחירים רחב מאוד בהתאם לפונקציות החכמות הנדרשות. במכשירים הפשוטים מאוד המחיר החודשי יכול להיות סביב 30-40 שקלים לחודש, והוא יכול להגיע ל-120 שקלים במכשירים החכמים והמתקדמים.
ט.ל.ח. מצאתם טעות? כתבו לנו ל: [email protected]